Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné lívanečky

Autor receptu: zajdixs (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
37× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z několik lžic vlažného mléka, trochy cukru a rozdrobeného droždí umícháme kvásek, který necháme vzejít. Mouku vysypeme do mísy, přidáme zbývající cukr, vejce, sůl, máslo (rozehřáté), kvásek a pomalu zaděláme zbývajícím mlékem, aby se nedělaly hrudky. Dobře vmíchané těsto přikryjeme a necháme na teple asi 30 minut kynout. Lívanečník vymastíme olejem či sádlem, rozehřejeme a těsto lijeme v tenké vrstvě do vymaštěných důlků. Když jsou lívance na okrajích opečené dočervena a povrch zatuhlý, obrátíme je a pečeme druhou stranu. Upečené lívance vyjmeme, důlky opět vymastíme a nalijeme další těsto. Ještě teplé je potíráme marmeládou nebo sypeme ovocem, a zdobíme šlehačkou, případně tvarohem či dle chuti. Tip: Do těsta se dá také přidat kousky čokolády, ovoce a dalších dobrot dle chuti. Je to jen na fantazii každého z nás. Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |15. září 2013
uloženo Odpovědět
Peťa:-) |7. června 2013
skvěle naaranžovaná fotka! 1* Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
MarkyzaM |30. května 2013
hmm voní fotka přes počítač :) Odpovědět
AdyDari |30. května 2013
Dobrůtka :) 1* Odpovědět
sari |27. května 2013
super Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Tak tohle bych rád ochutnal ;-) Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |12. května 2013
Pekne Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!