Staňte se našimi fanoušky na:

Výborná domácí pizza

Autor receptu: Phlambo (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto na pizzu si připravte nejlépe den předem. Odměřte si mouku, přidejte lžičku soli, droždí a půl lžičky cukru. Na vále vytvořte ze směsi hromádku, do které vytvořte důlek. Do něj vlijte cca panák perlivé vody a přidejte olivový olej. Směs začněte hníst, těsto přestane za chvilku lepit a po cca 10 minutách bude na omak perfektně hladké. Těsto zabalte do potravinové fólie jako bonbón, ale neutahujte a dejte mu prostor k nakynutí. Po půlhodině na teplejším místě těsto přesuňte do ledničky. Druhý den stačí jen lehce pomoučit, rozválet a před zdoběním přesunout na pomoučený alobal. Uvedená gramáž je na 1 oválné, velmi tenké těsto na pizzu. Na omáčku použijte kvalitní rajčatový protlak. Přidejte stroužek česneku, dochuťte solí, pepřem, cukrem, podle chuti přidejte bylinky bazalku a oregáno a nechte odležet. Rozpalte si s předstihem troubu na maximum. Než se trouba vyhřeje, připravte si zbytek ingrediencí, které přijdou na pizzu. Lepší chuti dosáhnete, pokud pizzu nepřeplácáte, ale použijete cca 4 ingredience. Jednou z osvědčených kombinací je šunka, sýr, pálivé papričky a kukuřice. Určitě je fajn podle chuti vyzkoušet v různých kombinacích uzený sýr, pikantní suchý salám, ančovičky, olivy, parmazán nebo třeba žampiony. V plynové troubě je pizza hotová za cca 8-10 minut. K dozdobení a provonění nezapomeňte přidat lístky bazalky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |19. července 2014
***** Odpovědět
Michele |9. června 2014
uloženo :-) Odpovědět
pajunc |28. září 2013
vypadá úžasně, ukládám!! :-) Odpovědět
pes |20. září 2013
perfektní Odpovědět
piskotka |1. září 2013
super Odpovědět
allys89 |28. srpna 2013
duplicitní foto Odpovědět
Phlambo|12. ledna 2014
asi obyčejná voda, bublinky tam jsou jen aby bylo těsto trochu nadýchanější Odpovědět
hspatenkova|12. ledna 2014
muže něco nahradit perliva voda za něco jiného děkuji za odpověd Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!