Staňte se našimi fanoušky na:

Vrstvený bramborový salát

Autor receptu: Maru2 (57 receptů)

Brambory v jakékoliv podobě jsou vždycky nedosolené a při přípravě salátu to znamená nové a nové promíchávání a dosolování a rozmělňování salátu. Metoda postupného vrstvení je skvělá pro přípravu ve velkých množstvích pro obří rodinné sešlosti (i když zde uvedené množství je zhruba pro 6 osob, lze ho snadno znásobit). Každou vrstvu osolíte akorát, ostatních přísad dáte přiměřeně a pak jen párkrát odspoda proberete rukama - a máte hotovo! Většinou není potřeba už nijak dochucovat nebo třeba přidávat majonézu.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Nejprve uvařte brambory v osolené vodě doměkka, ale nerozvařte je; trvá to asi 30 minut. Nechte je trochu zchladnout a pak je oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Mrkev a petržel uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus, a nakrájejte je na kostičky. Hrášek povařte 1 minutu, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte ho okapat. Řapíkatý́ celer, okurky, jablko a šalotku nakrájejte nadrobno. Vejce také nakrájejte na kostky. Nakonec si připravte zálivku - majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a s hořčicí.
  3. Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad.
  4. Směs jemně podeberte rukama a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit nebo dosolit, a uložte ho do chladu rozležet. Nejlépe chutná připravený večer předem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!