Staňte se našimi fanoušky na:

Vrstvená bábovka

Autor receptu: daja55 (20 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

těsto: 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 120 g rozpuštěného másla, 2 lžičky prášku do pečiva, 300 ml mléka tvaroh: 250 g tvarohu, 100 ml smetany nebo mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti dále: čerstvé ovoce nebo kompot, 1-2 lžíce kakaového prášku, 2 lžíce smetany nebo mléka vajíčka tam opravdu nejsou Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin. Potom stejným způsobem připravíme těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka. Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme ovoce a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 60 minut, zkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, potom vyklopíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |22. prosince 2013
to bude dobré Odpovědět
Monique |28. listopadu 2013
Vypadá krásně Odpovědět
junkie09 |2. června 2013
krásné, určitě moc dobré Odpovědět
planeta |11. května 2013
zajímavý recept Odpovědět
Romik |20. dubna 2013
Ukládám Odpovědět
Žanetka |5. dubna 2013
Vypadá to hezky :) Odpovědět
Vladenka |5. dubna 2013
může být dobrota, nebude vůbec suchá Odpovědět
daja55 |2. dubna 2013
já ji dělala poprvé a vyklopila jsem ji teplou,tak není tak hezká,ale stejně je dobrá Odpovědět
renda9 |1. dubna 2013
dobrota Odpovědět
Anna1960 |1. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!