Staňte se našimi fanoušky na:

Višňové krychle

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílek
  • cukr krupice
  • kypřicí prášek
  • hladká mouka
  • voda
  • žloutek
  • bílý jogurt
  • máslo
  • mléko
  • smetana
  • višňový nálev a šťáva
  • višňový kompot
  • kakao
  • jahodový pudinkový prášek
  • čiré dortové želé
  • plátková želatina

Pracovní postup:

TĚSTO: 250g másla, 6 lžic krupicového cukru, 6 vajec, 6 lžic hladké mouky, lžička prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 6 lžic višňové šťávy, 200g kompotovaných višní; KRÉM - sáček jahodového pudinku, 1-2 lžíce krupicového cukru, 250ml mléka, 200ml nálevu z višňového kompotu, 2 plátky želatiny, 200ml smetany ke šlehání, 150g bílého jogurtu, 200g kompotovaných višní; ŽELÉ - sáček čirého dortového želé, 500ml tekutiny ( nálev z kompotu + voda podle potřeby) .... Měkké máslo vyšlehejte s cukrem a postupně do pěny zašlehejte žloutky, zvlášť promíchejte mouku s práškem a kakaem, směs zapracujte střídavě s bílkovým sněhem a scezenou šťávou z višní do máslové hmoty. Do těsta vmíchejte vypeckované višně, hmotu nalijte do pekáčku (28x35cm) s pečící papírem a buchtu pečte asi 25 minut na 180°C, hotovou nechte v pekáčku vychladnout. Krém: V kastrůlku ha plotně promíchejte pudink s cukrem a přilijte mléko, přiveďte k varu za stálého míchání, přilijte šťávu z višní a pudink provařte. Do mírně zchladlého vmíchejte po odstavení nabobtnalou želatinu a nechte ji rozpustit. Pak zašlehejte metlou pevnou šlehačku vymíchanou s jogurtem. Pěnu rozetřete na zchladlý plát, uhlaďte a posázejte okapanými višněmi, dejte asi tak na hodinu do chladu. POLEVA: V kastrůlku nechte nabobtnat v malém množství vody želé, přilijte nálev z kompotu, dolijte vodou na 1/2l a přiveďte k varu. Zvolna povařte (asi minutu) a odstavený, mírně zchladlý a skoro želírující rozlijte na povrch ztuhlého moučníku. Želé hned ztuhne, tak můžete nakrájet, moučník je nejlepší dobře vychlazený.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!