Staňte se našimi fanoušky na:

Větrníky

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu uvedeme do varu, přidáme sůl a máslo a znovu uvedeme do varu. Vsypeme mouku a mícháme, až se těsto přestane lepit na vařečku i na hrnec. Necháme prochladnout a po jednom zašleháme vejce. Než přidáme další, vždy dobře rozšleháme. Lžící děláme bochánky na vymazaný plech, můžeme je klidně i stříkat cukrářským sáčkem s širokým hvězdicovým otvorem. Děláme je dál od sebe a pečeme v horké troubě dorůžova. Asi tak prvních 10 minut troubu neotvíráme, jinak nám spadnou. Hned po upečení větrníky rozkrojíme a necháme vychladnout. karamelový krém: 300 ml mléka, 1 karamelový pudink, 4 lžíce cukru, 200 g másla Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink a necháme ho vychladnout. Změklé máslo vyšleháme a přidáme zchlazený pudink. Krém naneseme na spodky větrníků. šlehačková náplň: 1 šlehačka, ztužovač šlehačky Šlehačku vyšleháme se ztužovačem do tuha a naneseme ji na krém, přiklopíme vršky větrníků. kávová poleva: 4 lžíce silné kávy, pár kapek oleje, 250 g moučkového cukru Moučkový cukr přesejeme a vymícháme s kávou a olejem dohladka. Vzniklou polevou poléváme větrníky. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Marcela 3 |24. března 2014
mňam Odpovědět
Barakuda |5. února 2014
AnnoM, jsou fakt prima, ale 5x? *1... Odpovědět
hana.molcarova |1. července 2013
snad se povedou :) Odpovědět
mikotka |23. dubna 2013
chci aby se mi taky povedly Odpovědět
slava |29. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Vladenka |29. března 2013
recept mám podobný, ale hodí se mi náplň, díky Odpovědět
pavlinf |29. března 2013
lákavé,stojí za vyzkoušení Odpovědět
makysek1989|9. listopadu 2013
mnaam budu delat na vanoce hih Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!