Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové s celerem

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větším hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, osmažíme a přidáme maso, osolíme, opepříme a zalijeme horkou vodou. Pod pokličkou vaříme asi 90 minut. Celer oškrabeme a nakrájíme na tlustší plátky. Celer vaříme ve vodě asi 5 minut a pak přidáme k masu, které už je změklé. Vaříme ještě 30-35 minut. Zbylé máslo, žloutky a mouku ušleháme. Směs smícháme s trochou šťávy z hrnce. Postupně za stálého míchání doléváme ještě citrónovou šťávu. Poté vše za stálého míchání nalijeme zpátky do hrnce. Posypeme nasekanou petrželkou a hned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!