Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové maso

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

PEČENĚ S JABLKY 1kg vepřové kýty, 80g másla, 4 jablka, lžíce cukru, 6 celých hřebíčků, 100ml suchého bílého vína, hrst vlašských ořechů, lžíce solamylu, sůl, mletý pepř - Marináda: 3 stroužky česneku, 2 cibule, 50ml vodky, 100ml vody, 60ml vinného octa, lžíce cukru, lžička bylinkové soli Avokádo, lžička celého pepře, 10 kuliček nového koření, 100ml olivového oleje Cibuli a česnek nakrájíme, vodu promícháme s cukrem, bylinkovou solí, pepřem a novým kořením. Přidáme česnek a cibuli, povaříme a odstavíme, přidáme olej, vodku a necháme zchladnout. Maso převážeme provázkem, dáme do mísy, zalijeme marinádou, zakryjeme a necháme do druhého dne marinovat. Maso potřeme máslem, dáme do pekáčku a pečeme asi 15 minut na 190°C, pak podlijeme přecezenou marinádou a dopečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Jablka nakrájíme na osminky, odstraníme jádřince, posypeme cukrem, přidáme hřebíček, podlijeme vínem a asi 6 minut povaříme. Přidáme vlašské ořechy a všechno prohřejeme. Šťávu z masa zahustíme škrobem, provaříme, dosolíme a dopepříme. Maso naporcujeme, obložíme jablky s ořechy a opečenými bramborami se slaninou. PEČENĚ S HOUBOVOU OMÁČKOU 800g vepřové plece, sůl, 1 cibule, 50g másla, 1/2 l zeleninového vývaru z kostky, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 150ml smetany, 1/2kg čerstvých hub, lžíce hl. mouky Maso osolíme (případně svážeme provázkem), opečeme na oleji a vyndáme z kastrolu. Drobně nakrájenou cibuli ve výpeku osmažíme dozlatova. Zalijeme asi polovinou vývaru, vrátíme maso a dusíme asi hodinu - doměkka. Houby nakrájíme na kousky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle. měkké maso dáme znovu do kastrolu, vypečenou šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. přilijeme zbytek vývaru a rozšleháme metlou, osolíme a povaříme 15 minut. Omáčku přecedíme, přidáme houby a asi 10 minut povaříme. Zjemníme smetanou, pak maso v omáčce prohřejeme a nakrájíme. ZAPEČENÉ KOTLETY 4 kotlety (800g), 2 cibule, 600g brambor, lžíce oleje, sůl, ml. pepř, 300g eidamu, 1/2l smetany Cibuli nakrájíme na kolečka, oškrábané brambory na plátky. Pekáček vymažeme olejem, na dno dáme vrstvu cibule a brambor. Kotlety zlehka po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na brambory. Posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme smetanou a lehce opepříme. Pečeme asi 35 minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!