Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové maso v mrkvi

Autor receptu: Ewik84 (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájíme si na drobno cibuli a mrkev. Maso pokrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme maso, které posypeme drceným kmínem a lehce opepříme. Necháme maso zatáhnout. Poté přidáme mrkev, lehce orestujeme a zalijeme horkou vodou (aby byla cca 1cm nad maso a mrkev), osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Necháme vařit cca 45 minut (dokud není maso měkké) pod pokličkou. Občas promícháme. Když je maso měkké, vyndáme z omáčky koření a omáčku zahustíme. (případně omáčku ještě dochutíme - sůl, pepř - podle potřeby) Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborem. TIP: Pokud se nám ten vývar zdá slabý, můžeme přidat trochu masoxu. Kdo nemá rád vepřové maso, dá se to udělat i s kuřecím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |14. června 2013
vyzkouším Odpovědět
PetulkaH |3. června 2013
tuhle mnamku dělávám.už jsme jí dlouho neměli,takže díky za inspiraci Odpovědět
freya |17. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Kůťa|10. řijna 2013
Paráda, znám a dělám.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!