Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept pro 6 osob Pečeni zbavenou tučných částí omyjeme, osušíme a potřeme směsí provensálského koření, soli, pepře a 2 lžic oleje. Přikryjeme a dáme na několik hodin do chladničky. Pak maso opepříme a na dalších 2 lžících oleje prudce opečeme ze všech stran. Pečeme v troubě asi 3/4hodiny a občas podléváme horkou vodou a výpekem. Necháme zchladnout. Strouhanku promícháme se směsí bylinek (petrželka,oregano,pažitka,meduňka), smíchanými ořechy a zbylým olejem. Směsí maso potřeme a kůrčičku zapečeme (asi 10 minut). Podáváme teplé nebo studené s vařenými fazolkami a kapustičkami, dále s kostičkami rajčat a paprik. Ozdobíme oreganem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |6. ledna 2013
krásná pečeně, jen se zakousnout! Odpovědět
sojka30 |23. prosince 2012
to zkusím vypadá to skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!