Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečeně s bramborovo-dýňovým pyré

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pečeni osolíme, opepříme a svážeme provázkem, na oleji v pekáčku ze všech stran opečeme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Pečeni podlijeme trochou vody, přiklopíme a v troubě při 200°C upečeme doměkka. Ke konci pečení ji odkryjeme a necháme zezlátnout. Vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku, zaprášíme ji moukou a rozředíme vodou. Asi 15 minut ji necháme provařit. Dochutíme ji a vmícháme nasekanou nať z cibulek. Dýni a oloupané brambory nakrájíme na drobno a v osolené vodě uvaříme doměkka, vodu slijeme. Zeleninu zalijeme horkým mlékem, vyšleháme kaši, tu zjemníme máslem a dochutíme hořčicí, solí a lístečky tymiánu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!