Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou kotletu vykostíme, omyjeme a osušíme. Potřeme ji solí a vegetou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Velmi jemně ji potřeme olejem. Dále kotletku celou obalíme větvičkami rozmarýnu a spolu s nimi ji povážeme do pěkného stejnoměrného válečku. Masíčko si připravíme den dopředu a přes noc je necháme v lednici. Další den omyjeme a očistíme po povrchu česnek u dvou větších hlávek a ponecháme jej celý, hlávky rozdělíme na čtvrtinu. Neloupeme. Připravíme si hlubší pánev. Rozpálíme na ní olej. Do pánve vložíme kotletu a osmažíme ji za stálého otáčení na pánvi tak dlouho, až je masíčko pěkně hnědé a má křupavou kůrku. Před koncem restování přidáme ke kotletě všechen celý česnek se slupkami a osmažíme jej do červena. Přendáme vše do pekáče a podlijeme bílým vínem a džusem . Nyní dáme přikrytý pekáč do předehřáté trouby. V průběhu pečení poléváme vlastní šťávičkou a částečně horkým vývarem. Pečeme při 180 C cca hodinu. Po této době pokličku odstraníme a dopečeme do změknutí. Po upečení kotletku vyjmeme a odložíme na dobu 10 minut, aby se šťáva uvnitř masa rovnoměrně rozložila. Nyní kotletku nakrájíme na jednotlivé porce - počítáme se 4 cm masa pro jednoho konzumenta . Můžeme servírovat. Podáváme s vařenými nebo s americkými brambory, které polijeme vlastní šťávičkou, posypeme upečenými česneky ve slupce a obložíme rozmarýnem. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |24. června 2013
Arabelo za takové jídla které tu máš bych tě nosil na rukou a líbal kdekoli chceš Odpovědět
Arabela |18. června 2013
Marcelko, díky za pochvalu. Ale myslím si, že dnes chlapi už ženám ruce nelíbají, - zaměřují se ponejvíce na jiné partie... Však to znáš ! Takže s líbáním rukou bys mne moc nepotěšil, Marceli !!! :-))) Odpovědět
Márč |17. června 2013
Skvělá dobrota... nenadarmo se říká, že láska prochází žaludkem...kdybych byla chlap, tak Ti každý den zulíbám obě ruce...:-)))))))) díky, ukládám..:-) Odpovědět
Lenny |17. června 2013
už ted cítím tu vůni delikatesy Odpovědět
PetulkaH |17. června 2013
uloženo,mnam Odpovědět
daramacho |17. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
Šuldeska |17. června 2013
Dobrý recept. Odpovědět
zdenkai |17. června 2013
díky,uložím.... Odpovědět
Jan |17. června 2013
Opět vykouzlený výborný recept. Ukládám jej na nedělní premiéru, Arabelo, díky. :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!