Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční telecí roláda

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na 4 porce potřebujeme: 800g telecí kýty, 200g telecího ořezu, 2dl smetany, sůl, muškátový oříšek, 2 vejce, OMÁČKA: 200g cibule, najíšku 40g hl.mouky a 40g másla, 100g ml.sladká paprika, 4dl vývaru NOČKY: 300g hr. mouky, sůl, 1 vejce, 2dl mléka; K PŘÍLOZE: 4 větší žampiony, 2 lžíce hrášku Z telecí kýty nařízneme a rozklepeme tenký plát masa, okraje zařízneme a připravíme z telecího ořezu masovou fáš (maso umeleme). Do ní přidáme smetanu, sůl a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Fáš rozetřeme na plát masa, zabalíme do fólie/alobalu a vaříme doměkka. Na másle orestujeme cibulku, zpěníme papriku, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Omáčku provaříme, nakonec zjemníme smetanou a dochutíme. Suroviny na nočky smícháme na těsto a nejlépe přes síto na halušky, vytlačíme do vroucí vody. Na pánvi osmahneme žampiony, přidáme hrášek a vmícháme nočky. Na této příloze pak servírujeme plátky rolády a přelijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

allys89 |8. září 2013
Ještě někoho, kdo mi to uvaří :)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!