Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční mramorová vejce

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

ZÁKLADNÍ RECEPT Vejce vaříme asi 3 minuty ve vodě, pak je vyndáme a opatrně naklepeme skořápku lžičkou po celém vejci. Vrátíme je zpátky do vroucí vody, přidáme barvící pomůcku a vejce dovaříme natvrdo. Po vychlazení v tekoucí studené vodě vejce opatrně oloupeme. Podáváme obložené salátem. ČÍM BARVIT - např. Hnědá: Přidáme do vody cibulové nebo kaštanové slupky, případně pár sáčků černého čaje či hnědou potravinářskou barvu. Žlutá: Přidáme do vody kurkumu, případně šafrán či žlutou potravinářskou barvu. Červená: Přidáme do vody šťávu z červené řepy nebo červenou potravinářskou barvu. Modrá: Přidáme do vody modrou potravinářskou barvu, protože přírodní barvivo těžko najdeme. -- Konečný vzhled vajec závisí na tom, jak pečlivě naklepeme skořápku. Nemusíme naklepávat celé vejce, můžeme např. naklepat pás po obvodu skořápky nebo jen protilehlé konce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!