Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční játrové nočky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli,tu vyjmeme a na sádlo dáme na kostky pokrájená játra, opékáme asi 4-6 minut. K játrům přidáme cibulku necháme zchladnout a pak jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, brandy (nemusí být), nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Nižší keramickou misku naplníme směsí a uložíme do chladna ztuhnout a nejméně na 12 hodin rozležet. Z paštiky potom lžící (resp. 2 lžícema) vykrajujeme nočky ve tvaru vajíčka, které položíme na salát a přizdobíme brusinkami, doplníme hroznovým vínem a můžeme přidat i plod mochyně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |30. března 2014
Vyzkoušeli jsme "na nečisto" ještě před velikonocemi a nočky jsou opravdu výborné. Jen jsme vynechali mochyni, brusinky a hrozny jsme přidali. Odpovědět
Dědeček Hříbeček |22. února 2014
Vypadá to lákavě, snad ty nočky zvládnu. Odpovědět
antonin.vavrik |8. března 2013
Tak na to se už těším Odpovědět
Bábrle Inka |5. března 2013
Brandy přidávat nemusíte, ale má to lepší chuť. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!