Staňte se našimi fanoušky na:

Vejce "Benedikt"

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky našlehat s citronovou šťávou v horké lázni do pěny. Za stálého šlehání přidat 120g rozpuštěného másla, sůl a pepř, případně zředit trochou vody. Omáčka musí být tak hustá, aby neodkapávala ze lžíce. Bagetky (nebo žemle) podílně rozříznout, potřít zbývajícím máslem a dát zapéct. Plátky šunky prohřát a položit na půlky baget, na ně dávat ztracená vejce, zalít žloutkovou omáčkou a zakapat olivovým olejem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!