Staňte se našimi fanoušky na:

Vejce Benedikt s holanskou omáčkou

Autor receptu: majdik1515 (164 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce Benedikt: Přiveďte vodu k varu a vmíchejte do ní lžíci octa a osolte. Jedno vejce si rozklepněte do hrnku. Promíchejte vroucí octovou vodou a do víru nechte sklouznout vejce. povařte dvě tři minuty, aby žloutek zůstal mírně měkký a vyjměte naberačkou na talíř. Holandská omáčka: Do většího kastrolu nalijeme na dva prsty vysoko vařící vodu. Do menšího rendlíku dejte dvě lžíce studené vody, špetku soli a žloutky. Rendlík se žloutky postavte do vařící vody a za stálého míchání nechejte žloutky zhoustnout. Po částech přidáme změklé máslo a za stálého míchání vypracujeme jemnou omáčku. Na závěr přidáme šťávu z půlky citronu, osolit a opepřit

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |29. dubna 2013
Vypadá to dobře, vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!