Staňte se našimi fanoušky na:

Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí jazyk vložíme do tlakového hrnce, přidáme vařící vodu, kořenovou zeleninu, koření, sůl a pozvolna vaříme doměkka. Uvařený jazyk zprudka ochladíme a pak zbavíme kůže. Sardelovou pastu promícháme s měkkým máslem, uložíme na fólii a zavineme do ruličky, kterou dáme do ledničky vychladit. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí, necháme zpěnit, podlijeme zredukovaným vývarem, povaříme a procedíme. Do hotové omáčky přidáme smetanu, citronovou šťávu a sardelové máslo, vše rozmixujeme a omáčkou přeléváme jazyk nakrájený na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!