Krůtí maso rozřízneme na plát a po obou stranách rozklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Slaninu nadrobno nakrájíme a opečeme na suché teflonové pánvi. Housky nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem, přidáme vejce, slaninu, petrželku a hrubě nasekané mandle. Vše promícháme. Karotky scedíme, nakrájíme na kousky a vmícháme do nádivky. Z nádivky vytvarujeme váleček, přeneseme na plát masa a zabalíme. Roládu ovážeme pevnou nití a dáme do pekáče. Povrch poklademe polovinou rozkrájeného másla a mírně podlijeme vodou. Pečeme při střední teplotě asi 70 minut, během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme trochou horké vody. 20 minut před koncem pečení přidáme zbývající máslo a dozlatova dopečeme. Pak z rolády odmotáme nitě a rozkrájíme na plátky. Podáváme s kuličkami brambor a oblohou.