Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční hvězdičky kořeněné

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky ušleháme, moučkový cukr promícháme s krupicovým cukrem, citronovou kůrou a kořením, pomalu za stálého šlehání necháme rozpustit ve sněhu. Asi 1/3 této hmoty si dáme stranou. Mandle prohněteme se surovým marcipánem, rozdělíme na vločky a vmícháme sním. Rozetřeme na pečící papír posypaný cukrem a vykrájíme hvězdičky. Těsto lepí a proto musíme formičky průběžně namáčet do studené vody! Hvězdičky rozdělíme na plech s pečícím papírem a posypeme zbylou sněhovou hmotou. Pečeme, respektive sušíme, asi 40-45 minut na 100-125°C

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!