Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční hrudky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • tuk (na pomazání alobalu)
  • 200 g cukru krupice nebo krystal
  • po 100 g čokolády (tmavé, mléčné a bílé)
  • 200 g lískových oříšků
  • 400 g mandlí
  • 100 g corn flakes
  • 2 lžíce vody

Pracovní postup:

  1. V BAREVNÉ ČOKOLÁDĚ - Loupané mandle nakrájíme a rozložíme na plech, upečeme dozlatova na 180°C. Všechnu čokoládu rozlámeme na kousky a každý druh zvlášť rozehřejeme ve vodní lázni. Corn flakes rozmačkáme v utěrce nadrobno a rozdělíme na 3 díly. Také mandle rozdělíme na 3 díly a každý díl mandlí a corn flakes vmícháme do jednoho druhu čokolády. Ze vzniklých hmot uděláme lžičkou malé hrudky, a sázíme je na plochu pokrytou pečícím papírem, necháme vychladnout a ztuhnout. Pak je sloupneme a uložíme v chladnějším prostředí. Nakonec můžeme hrudky posypat kakaem.
  2. V KARAMELU - Lískové oříšky nasypeme na plech, dáme do trouby a upražíme při 180°C, necháme prochladnout a pak oloupeme. Cukr s vodou necháme rozpustit za stálého míchání na pánvičce, na světlý karamel. Když má medovou barvu, přidáme oříšky, ještě krátce prohřejeme, odstavíme a necháme trochu zchladnout (karamel začne tuhnout). Ještě tekutý s oříšky vršíme do hromádek na podložku zakrytou pomaštěným alobalem, necháme ztuhnout a pak dáme do košíčků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!