Staňte se našimi fanoušky na:

Valašský guláš dle mé chutě

Autor receptu: Francesco Rossi (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • gulášové koření
  • kmín
  • mletá paprika sladká
  • pepř
  • chléb
  • knedlíky
  • 2 špetky majoránka
  • 50 g sádlo
  • 150 g anglická slanina
  • 150 g zelí kysané
  • 1 kus brambory
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce kečup
  • 1,5 l vývar
  • 3 stroužky česnek
  • 4-5 kusů žampióny
  • 4-5 kusů cibule
  • vepřova plec, 1 kg vepřové
  • 1 kostka bujon

Pracovní postup:

Na sádle zpěníme cibuli, orestujeme maso, přidáme sůl, půl lžičky drceného kmínu. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Na pánvičce s trochou sádla mírně orestujeme na drobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené žampiony a na velmi drobno nakrájené zelí. Tuto směs přidáme k kdušenému masu a dál přidáme papriku, pepř, česnek, hořčici a kečup. Zahustíme jemě syrovým bramborem a krátce povaříme, nakonec přidáme špetku majoránky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kuchticek |2. září 2013
skvělý Odpovědět
wieruska |29. srpna 2013
dobré Odpovědět
E- |18. srpna 2013
paráda Odpovědět
Arabela |14. července 2013
Krásný a náročný recept . Ukládám, díky. Odpovědět
Konato |12. července 2013
Prima recept. Odpovědět
q |9. července 2013
dobrý tip Odpovědět
viera.perdukova|28. srpna 2013
Myslím, že nie je náročný, a aj veľmi chutný 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!