Staňte se našimi fanoušky na:

Valašská kyselica od Milky

Autor receptu: kymlal (55 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce dáme zelí i s lákem a zalijeme 1L vody.Vaříme do měkka asi 30 min.Omyté a oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uzené maso na nudličky,klobásku na kolečka a vložíme do kastrolku a zalijeme 1/2L vody a okořeníme.Vše vaříme až brambory změknou.Toto potom přelijeme do zelí a promícháme.Hladkou mouku vsypeme do smetany a promícháme a tenkým praménkem přilíváme,aby se neudělaly hrudky a za stálého míchání přidáme majoránku a na mírném ohni povaříme

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Martinka |3. února 2014
1+,krása :-) Odpovědět
pastelkat |6. ledna 2014
ukladam,a vyzkouším Odpovědět
Bobina |21. listopadu 2013
Ale dává! Mám recept na valašskou kyselici, kterou vařím podle Receptů valašské kuchyně, které jsem získala v roce 1992 ve valašské hospodě Na posledním groši ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm a v něm majoránka je!!!!! Odpovědět
david.kruml.1 |16. listopadu 2013
tady u nás na Valašsku se majoránka rozhodně nedává!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpovědět
planeta |15. listopadu 2013
jistě dobré, dala bych si Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!