Staňte se našimi fanoušky na:

Vajíčková pomazánka podle dcery

Autor receptu: zujali (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Vejce se uvaří natvrdo, oddělí se žloutek a bílek, žloutky se v misce rozmačkají vidličkou, bílky pokrájí najemno (nebo usekají v robotu). Pokrájíte cibuli najemno (taky lze usekat v robotu) - nejlépe červenou nebo jarní, ale lze použít i normální žlutou. Všechno se smíchá dohromady, přidat majonézu - jen nejnutnější množství, hořčici - nejlepší je Moutard de Dijon (francouzská pálivá dijonská hořčice - má výbornou specifickou jemně pálivou chuť.) - pozor nezaměňovat s kremžskou - ta chuť je opravdu hodně jiná a třeba kremžská by do té vajíčkové pomazánky asi moc nešla... Pokud není dijonská hořčice, lze použít i jemnou nebo žádnou. No a v ideálním případě přidat i trochu bylinek, třeba čerstvou pažitku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!