Staňte se našimi fanoušky na:

Vajíčková pomazánka a domácí kečup

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

POMAZÁNKA 8 vajec natvrdo, 150g majonézy, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 domácí nakládané okurky, 50g domácí nakládané kapie, sůl, ml. pepř, hrst řeřichy (nebo nati z jarní cibulky) Šest vajec nasekáme a vsypeme do misky, přidáme majonézu, hořčici a nadrobno nasekanou nakládanou zeleninu, osolíme a opepříme. Pomazánku namažeme na pečivo, poklademe plátky ze zbylých vajíček, sekanou řeřichou (natí z cibulek) a nakonec můžeme pokapat domácím kečupem. KEČUP 1kg rajčat, 2 kuličky nového koření, 1 cibule, malý kousek zázvoru, 2 lžíce krupicového cukru, 100ml octa, sůl, mletý černý pepř Rajčata nakrájíme a necháme rozvařit, propasírujeme a protlak dáme do hrnce. Cibuli s novým kořením a zázvorem zavážeme do bílého plátěného sáčku a dáme do rajčatového protlaku, vaříme až do zhoustnutí. Pak přidáme cukr, ocet, sůl a pepř, ještě krátce povaříme. Sáček vyndáme, ještě horký protlak nalijeme do vyvařených lahví a pak necháme vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!