Staňte se našimi fanoušky na:

Uzená pečínka se špekovými fazolkami a bramborovými "košíčky"

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Polovinu z uvedeného množství cibule nakrájíme nahrubo a nasypeme do pekáčku. Omytou a osušenou uzenou pečeni vložíme na cibuli, podlijeme pivem a pečeme cca 1 hodinu při 180°. Asi 15 minut před dopečením potřeme maso po celém povrchu medem a pomalu dopékáme. Omyté brambory vaříme ve slupce do poloměkka a necháme vychladnout. Potom je rozkrojíme na polovinu a vydlabeme tak, aby nám z nich vznikly 4 košíčky. Rozškvaříme 100g anglické slaniny, orestujeme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené vnitřky brambor. Osolíme, přidáme usekanou petrželku, vejce a krátce osmahneme. Vydlabané brambory naplníme připravenou hmotou a asi 20 minut zapékáme. Zbylou slninu rozškvaříme, orestujeme na ní poslední část nakrájené cibule, přidáme fazolové lusky a ještě 10 minut restujeme. Dle chuti osolíme,opepříme a dochutíme vegetou a tymiánem. Uzenou pečeni nakrájíme a podáváme s bramborovými košíčky a fazolkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |6. června 2014
1***** Odpovědět
Sofii |24. května 2013
Pěkný recept... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!