Staňte se našimi fanoušky na:

Uzbecký plov se smrži

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle chuti)
  • mletá pálivá paprika (podle chuti)
  • petrželka (podle potřeby)
  • bobule dřínu (dřišťálky, podle potřeby)
  • 75 g skopového loje
  • 200 g rýže
  • asi 200 g smržů
  • 100 g mrkve
  • 1 cibule
  • 1 paprika (paprikový lusk)

Pracovní postup:

Smrže pořádně operte a nakrájejte na plátky. Skopový lůj vyškvařte a škvarky odstraňte. Na loji osmažte cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte houby, upravuje až houby zmenší objem na polovinu. Pak přidejte mrkev nastrouhanou nahrubo a několik minut smažte. Pak zalijte horkou vodou, uveďte do varu, osolte a přidejte koření i nakrájenou papriku. Přisypte vypranou rýži a dolijte vodou asi 2 cm nad povrch směsi. na velmi mírném ohni uveďte znovu do varu a vařte 50-80 minut. Čím pomaleji a déle budete vařit, tím bude chutnější. Po uvaření ještě nádobu přikryjte utěrkou na 20 minut a nechte odstát. Hotový pokrm promíchejte a na talíř přidejte nasekanou petrželku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!