Staňte se našimi fanoušky na:

Úhoř se žampiony

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • svazek bylinek
  • 8 kuliček pepře
  • 50 g másla
  • 300 g žampionů
  • 2 cibule
  • 300 ml bílého vína (suché)
  • 1 l vývaru
  • 2 hřebíčky
  • 1 kg úhoře

Pracovní postup:

Úhoře (cca 1kg) naporcujte asi na 7 cm kusy. Cibuli nakrájíte na čtvrtky. Vývar a bílé víno vlijete do hrnce, přidáte cibuli, bylinky, hřebíček, pepř a dílky úhoře, při mírném varu je uvaříte doměkka. Žampiony asi 10 minut osmažíte na másle. Porce úhoře vyjmete z vývaru a vývar zahustíte máslovou jíškou. K porcím úhoře naservírujete žampiony a vše přelijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!