Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohová buchta bez těsta

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

"Těsto": 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva Nádivka: 3 tvarohy v kostce (ne vanička), 3 celá vejce, 350ml mléka, cukr - dle chuti (spíš aby to bylo sladší), 25ml rumu, 1 vanilkový pudink a může být i citrónová kůra... Vršek buchty poklademe plátky másla nebo Hery. Suroviny na "těsto" smícháme (bude to sypká hmota). Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně. Do tvarohu můžeme přidat i ovoce. "Těsto" si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery (asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý. Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Alma |24. dubna 2014
uloženo - moc dobrá Odpovědět
blanca.mysicka |18. listopadu 2013
mňam :-) Odpovědět
Penelope |15. června 2013
Luxusní! :) Odpovědět
planeta |11. května 2013
dobré Odpovědět
Konato |20. dubna 2013
Tvaroh mám rád. Odpovědět
li33 |18. dubna 2013
vyzkoušíme... uvidíme ale vypadá to hezky Odpovědět
Esmé |9. dubna 2013
Dělám něco velmi podobného, s citronovou kúrou, je to výborná buchta :-) Odpovědět
Bobina |2. dubna 2013
také peču, ale jiné varianty Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!