Staňte se našimi fanoušky na:

Turecký jehněčí Sach

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Nakrájenou zeleninu, bobkový list, celý pepř, sůl, vegetu a čerstvou petrželku vložíme do pekáče. Vše posypeme mletou sladkou paprikou, zalijeme olejem a vodou. Jehněčí maso (kýta, plec, žebra) nakrájíme na několik větších kusů, osolíme a přidáme do pekáče. Na maso položíme rozpůlené cibule. Vše ještě podlijeme dostatkem vody. Pekáč dobře překryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 90 minut. Pak odstraníme alobal, přidáme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky a dáme vše ještě na 30 minut péct. Porci na talíři můžeme ozdobit cibulkou nebo čerstvou paprikou a rajčetem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!