Předvaříme si jáhly, ze kterých po vychladnutí vymačkáme přebytečnou vodu, a smícháme je se sójovou moukou. K směsi přidáme prášek do pečiva, sójové mléko a olivový olej. Na pánvi dozlatova usmažíme cibuli nakrájenou na kostky. Na struhadle nastrouháme 1/2 uzeného a 1/2 bílého tofu. Vše přidáme k směsi a důkladně zamícháme. Vzniklé těsto nalijeme do dortové formy a dáme péct na 200°C. Mezitím připravíme přeliv ze sójové smetany a zbylé půlky uzeného tofu. Je to velmi jednoduché. V misce smícháme 100ml sójové smetany, osolíme a přidáme na hrubém struhadle nastrouhané tofu. Po 20 minutách vytáhneme koláč z trouby a zalijeme jej připraveným přelivem. Dále pečeme 15 minut, dokud není koláč hotový.