Staňte se našimi fanoušky na:

Těstoviny Primavera

Autor receptu: Lucie10 (37 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • lusky, 125 g hrách
  • tagliatelle, 350 g těstoviny
  • 25 g parmezán
  • 150 g chřest
  • 1 lžíce kukuřičná moučka
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce voda
  • 1 lžíce kopr
  • 200 ml smetana
  • řapíkatý, 2 ks celer
  • 1 ks mrkev
  • červená, 1 ks paprika

Pracovní postup:

Papriku zbavte semen a nakrájejte na tenké proužky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Stonky řapíkatého celeru nakrájejte na kousky. Hráškové lusky podle potřeby překrojte na poloviny. Na pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni smažte papriku, mrkev a celer přibližně 8-10 minut doměkka. Mezitím uvařte tagliatelle. Asi 4 minuty před koncem smažení přidejte k zelenině špičky chřestu a hrášek. Tagliatelle nechte okapat, vložte je do hrnce a přidejte osmaženou zeleninu. Kukuřičnou mouku rozmíchejte ve lžíci vody, poté přidejte smetanu, nastrouhaný parmazán a čerstvý nebo sušený kopr. Připravenou omáčkou zalijte těstoviny se zeleninou a vše promíchejte. Na mírném plameni zahřívejtě a promíchávejte směs tak dlouho, až se dokonale spojí a omáčka se provaří. Osolte, opepřete a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!