Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí řízky v housce

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Připravíme si řízky: • Řízky osolíme a opepříme. • Vejce rozšleháme se 2 lžícemi mléka. • Strouhanku smícháme se strouhaným parmazánem. • Řízky obalíme ve vejci a strouhance. • Smažíme na olivovém oleji. 2) Připravíme si rajčatovou salsu: • Rajčata a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. • Bazalku nasekáme najemno. • Vše smícháme, přidáme 1,5 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. • Směs zakryjeme potravinářskou fólii a nechám na 30 minut odležet v lednici. 3) Připravíme si petrželovou majonézu: • Petrželku spaříme 10 sekund v horké vodě a poté ji ponoříme na 10 sekund do ledové vody. Nasekáme najemno. • Česnek, žloutek a 2 lžíce olivového oleje rozmixujeme. Nakonec přidáme i petrželku a opět mixujeme. • Osolíme, opepříme. 4) Připravíme si housky: • Pečivo rozřízneme. • Na spodní díl dáme omytou rukolu, 2 lžíce rajčatové salsy, řízek, plátek goudy, petrželovou majonézu a přiklopíme druhou polovinou pečiva.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
objev |25. května 2015
Zkuste recept podle Pohlreicha Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!