Staňte se našimi fanoušky na:

Tažený závin s jablky

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, vejce, oleje, trošky octa, špetky soli a vody, kterou přidáváme postupně, uhněteme vláčné těsto. Těsto necháme zakryté utěrkou při pokojové teplotě odležet, pak ho vyválíme, na hřbetech rukou přeneseme na pomoučené plátno a opatrně ho vytahujeme do požadovaného tvaru. Zarovnáme okraje, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a závin naplníme směsí nakrájených nebo nastrouhaných jablek s rozinkami, plátky mandlí, vanilkovým a krystalovým cukrem a skořicí. Pokud jablka pouštějí hodně šťávy, přidáme do náplně i strouhanku. Pečeme na 200 °C podle výkonu trouby asi 15 – 20 minut dozlatova. Během pečení troubu odvětráváme, aby se uvnitř nehromadila pára. Ještě teplý závin pomašlujeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!