Staňte se našimi fanoušky na:

Tažený zámecký závin s jablky

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto. To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte. Na náplň a potírání: 80 g másla, rozpuštěného 10–12 jablek, oloupaných moučkový cukr smíchaný se skořicí 40 g strouhanky, osmažené na másle 60 g rozinek

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!