Staňte se našimi fanoušky na:

Svíčková originál po Budapešťsku

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V pánvi osmahneme do červena na malé kostky nakrájenou slaninu a poté přidáme drobně nakrájenou játru. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, orestujeme ji a následně vložíme oloupaná rajčata. Přidáme mletou papriku a osolíme, zalijeme vínem a dusíme. Ze svíčkové nakrájíme steaky na dva prsty silné. Na prkénku je lehce rukou naklepeme a vložíme do rozpáleného oleje v pánvi. Při vysoké teplotě osmažíme steaky na obou stranách na stupeň propečení podle našeho přání. Teprve po usmažení steaky posypeme solí a pepřem. Do uprázdněné pánve vložíme na rozpálený olej houby a smažíme je tak dlouho, až nádherně zezlátnou. Nyní můžeme začít servírovat. Steak podáváme s ragů s houbami. Přeji Vám dobrou chuť. Poznámka : Pro osvěžení paměti přikládám stupně propečení u steaků. Very rare - pouze zprudka ošlehnutý ohněm na povrchu, uvnitř zcela syrový a krvavý. Takto upravené maso dostanete například ve Francii, pokud včas neřeknete, že si přejete steak více propečený. Rare - téměř syrový steak, kdy je jeho vnitřek z 75% studený. Tato úprava je běžná pouze u hovězího masa. Maso je velmi jemné a pro znalce a milovníky steaků je to nejoblíbenější úprava. Medium rare - slabě propečený steak, s 50% růžovým vlažným středem. Obvykle se takto upravené maso dopředu nepožaduje, je to označení pro výsledek. Medium - středně propečený, s 25% tmavě růžovým středem a propečeným povrchem. Je to nejrozšířenější úprava steaků . Kromě hovězího masa se takto upravuje i jehněčí maso a vepřová panenka. Well done - 100% hnědý, zcela propečený steak, se šedivým a suchým vnitřkem. Tato úprava je vhodná pro tučnější masa, která se méně vysušují a pro drůbež, která nesmí být nikdy krvavá. Pro nejjemnější hovězí masa se používá méně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |19. řijna 2013
mňaam, díky za recept! Odpovědět
evahu |1. srpna 2013
lákavé...ukládám na vyzkoušení Odpovědět
renda9 |31. července 2013
1*** Odpovědět
Arabela |19. června 2013
Ale stál by a stojí moc, prý Ti písne... :-))) Odpovědět
Márč |18. června 2013
Děkuji Ti, Arabelko, ale by o to jistě nestál, jsi moc hodná...:-) Odpovědět
Arabela |18. června 2013
Díky všem za hezké hodnocení. Marcelko, jistě se někdo najde, kdo Tě na romantickou večeři pozve, vím o jednom, který to moc dobře umí, // myslím vaření // :-))) Napíšu mu o Tvém přání. Moc Ti to přeji. :-))) Odpovědět
Márč |18. června 2013
To se krásně čte, až se sliny sbíhají, ale stejně bych se raději nechala pozvat k někomu, kdo to takhle umí připravit.... třeba na romantickou večeři....:-)))) ukládám...:-) Odpovědět
macik |18. června 2013
zkusim Odpovědět
david.kruml.1 |18. června 2013
paráda Odpovědět
Janka D. |18. června 2013
to musí byť balada v ústach Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!