Staňte se našimi fanoušky na:

Švestky s perníkovou vůní

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosijeme, přidáme kypřící prášek, perníkové koření, cukr, malou špetku soli, žloutek, rum a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho asi na hodinu odpočinout do chladu. Mezitím si do každé švestky dáme jednu oloupanou mandli místo pecky. Odpočinuté těsto vyválíme a vykrájíme si kolečka o průměru 6 cm. Na každé kolečko položíme jednu naplněnou švestku. Každou švestku dobře zabalíme do těsta a uděláme oválný bochánek. Bochánky si naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Upečené bochánky pocákáme polevou (nebo je můžeme polevou polít celé). Marcipán si obarvíme několika kapkami zeleného barviva, vykrojíme malé lístečky a těmi cukroví dozdobíme. Z této dávky mi vyšlo 35 kousků cukroví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lubela |7. řijna 2013
určitě udělám na vánoce Odpovědět
-3 |2. řijna 2013
parádní Odpovědět
piskotka |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
daramacho |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
-3 |30. září 2013
dobrý recept Odpovědět
jobovab |28. září 2013
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!