Staňte se našimi fanoušky na:

Švestková zmrzlina

Autor receptu: SimoneckaC (256 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Mléko se smetanou, skořicí, badyánem, zázvorem a kůrami z citrusů povaříme 5 minut. Odstavíme, vmícháme krupicový a vanilkový cukr a promícháme, aby se cukr rozpustil. Necháme vychladit. Švestky vypeckujeme, mírně podlité vodou rozvaříme, přidáme cukr, necháme rozpustit a rozmixujeme. Do ovocného základu vmícháme přecezené mléko se smetanou, přidáme špetičku soli a podle chuti dosladíme. Můžeme použít i kompotovaně švestky, pak vynecháme úplně vodu a proces vaření švestek, kompotované švestky pouze scedíme a rozmixujeme. Směs mrazíme ve vaničkách v mrazáku, případně můžeme rozdělit do tvořítek na nanuky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!