Staňte se našimi fanoušky na:

Švestková pomazánka

Autor receptu: allys89 (40 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celé švestky i s peckami dejte do hrnce spolu s cca 150 ml vody a cukrem, zakryjte a nechte asi 2 hodiny mírně vařit, aby se přitom moc neodpařila tekutina. Po 2 hodinách zkontrolujte, zda se švestky pěkně oddělují od pecek a slupka je dostatečně měkká. Pokud ano, hrnec odstavte a nechte švestky vychladnout. Švestky vypeckujte a vraťte je do šťávy v hrnci. Pak rozmíchejte na kaši. Vsypte do ní vanilkový cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a stáhněte z ohně. Nechte vychladnout, občas zamíchejte. Až bude skoro studená, vmíchejte rum a kakao. Nechte pomazánku vychladnout úplně. Pokud ji nespotřebujete okamžitě, dejte ji do zavařovacích sklenic. V chladničce vydrží 2 týdny; můžete ji i sterilizovat, ale jen krátce, tak aby chytla víčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |14. řijna 2013
to můžeme, 1* Odpovědět
daramacho |26. září 2013
dobré Odpovědět
lubela |18. září 2013
Uloženo, vyzkouším. Odpovědět
b* |16. září 2013
uloženo Odpovědět
josifek |13. září 2013
Vyzkousim Odpovědět
b* |13. září 2013
like Odpovědět
-3 |12. září 2013
děláme podobně Odpovědět
Lenny |11. září 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!