Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční palačinky

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept pro 4 osoby: Na palačinky: 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru špetku soli, 4 lžíce polohrubé mouky, 150ml mléka, 20g másla nebo rostlinného tuku. Na přílohy: 1/2l mléka,1 sáček vanilkového krému v prášku, 2lžíce krupic.cukru,250ml šlehačky,1 plechovku (450ml) ananasového kompotu,1 plechovku (425ml) broskvového kompotu, 2 banány, 2 lžíce citronové šťávy,2 pomeranče,100g kandovaných nebo naložených koktejlových třešní. Na dochucení: mandlové lupínky, čokoládovou rýží,oříškový krokant (tj.hrubá oříšková drť v karamelizovaném cukru - viz obrázek),skořicový cukr, pomerančový likér. Začínáme těstem na palačinky. Vejce, vanilkový cukr a sůl ušleháme do pěny, postupně přidáváme mouku a mléko. Hotové těsto necháme zakryté asi 20 minut odpočinout. Pokračujeme vanilkovým přelivem. Ve 3 lžících mléka rozmícháme cukr a vanilkový krém v prášku. Zbylé mléko zahřejeme, přilijeme ušlehanou směs, krátce povaříme, odstavíme a necháme vychladnout. Připravíme si ne příliš tuhou šlehačku. Ananas i broskve necháme okapat a pokrájíme na kousky. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka, která pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Pomeranče zbavíme kůry a rozdělíme na dílky,které ještě nožem rozpůlíme.Koktejlové třešně dáme rovněž okapat. Ovoce rozdělíme do misek z varného skla, zalijeme šlehačkou nebo vanilkovým přelivem a dáme do trouby zapéct. Na pánvičce rozehřejeme tuk a upečeme 4 tenké palačinky.Podle chuti je můžeme pokapat pomerančovým likérem. Palačinky i zapečené ovoce servírujeme zvlášť. Každý si sám na talíři dochutí mandlemi, skořicí, čokoládou aj. z misek na stole.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |5. června 2014
1*** Odpovědět
kote19 |26. února 2013
zajímaví :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!