Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 8 - Kedlubnová polévka, jehněčí pečeně a kremrole

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KEDLUBNOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA 4 větší kedlubny, 1 brambor, 3 lžíce másla, 1 cibule, 1 litr mléka, 1 stroužek česneku, 1 kostka zeleninového bujónu, 150ml husté smetany, sůl, pepř, citronová šťáva Rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli, přihodíme nakrájené kedlubny a brambory. Promícháme, orestujeme, zalijeme mlékem a přidáme kostku bujónu. Vaříme do změknutí kedluben i brambor. Pek přendáme do mixéru a umixujeme dohladka. Dáme do hrnce a přelijeme smetanu, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a přidáme pár kapek citronové šťávy. Polévku ozdobíme bylinkami a opečenými krutony. JEHNĚČÍ PEČENĚ asi 800g kýty, lžíce oleje, 3+2 stroužky česneku, 2+1/2 cibule, lžíce hladké mouky, 2 větvičky rozmarýnu, 800g brambor, petrželka na posypání brambor, 200g čerstvého špenátu, 1 vejce, 1/2 cibule, muškátový oříšek, sůl, pepř Maso osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na pánvi. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, maso a rozmarýn. Podlijeme a pečeme asi hodinu na 100°C. Upečené maso vyndáme, cibuli zaprášíme moukou a restujeme asi 5 minut, zalijeme vodou a povaříme dalších 5 minut, omáčku osolíme a opepříme. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Půlku cibule nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme špenát a prolisované 2 stroužky česneku, podusíme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, vmícháme vejce. Podáváme s bramborami a jehněčí kýtou. KREMROLE 1 bal. list. těsta, 1 vejce, hladká mouka, moučkový cukr; Krém: 4 bílky, 280g cukru krupice Těsto vyválíme na pomoučeném vále na sílu asi 3mm, rozkrájíme na pruhy asi 2cm široké a 15cm dlouhé, natočíme je spirálově na formičky a potřeme rozšlehaným vejcem. Namotané kremrole dáme na plech s pečícím papírem a pečeme 5-7 minut na 200°C. Kovové trubičky odstraníme až po vychladnutí kremrolí. Během pečení si připravíme bílkovou náplň. V páře vyšleháme dotuha bílky (pokojové teploty) s cukrem a náplň necháme vychladnout, pak ji cukrářským sáčkem nastříkáme do kremrolí. Nakonec trubičky pocukrujeme. Trubičky nemusíme plnit sněhem, můžeme si připravit žloutkový nebo pařížský krém.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!