Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 49 - Knedlíčková polévka a Bažant

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KNEDLÍČKOVÁ POLÉVKA S FRITÁTOVÝMI NUDLEMI 1 kuře i s drůbky asi 1,3 kg, 1/2 pórku, 1/4kg kořenové zeleniny, 1 cibule, po 5 kuličkách pepře a nového koření, 2 bobkové listy, sůl + 200g drůbežích jater, 1 vejce, lžička másla, lžíce nasekané petrželky, stroužek česneku, lžička majoránky, sůl, ml. pepř, strouhanka + 1/4l mléka, špetka soli, 2 vejce, 170g hladké mouky, olej na smažení Kuře a drůbky asi 20 minut pozvolna vařte se zeleninou, kořením a solí. Pak zeleninu vyndejte a maso s drůbky dovařte doměkka. Játra umelte, vmíchejte vejce, máslo, petrželku, prolisovaný česnek, majoránku, sůl i pepř. Zahustěte strouhankou. Z hmoty uválejte knedlíčky a uvařte je v osolené vodě. Z mléka, soli vajec a mouky umíchejte těsto a na troše oleje opečte palačinky. Stočte je a nakrájejte na kolečka, která opečte dozlatova na oleji. Vývar sceďte, maso vykostěte a s drůbky a vařenou zeleninou je nakrájejte nadrobno. Všechno dejte zpátky do vývaru a přidejte knedlíčky s nudlemi. BAŽANT NA POMERANČÍCH 2 středně velcí bažanti, sůl, ml. pepř, 80g plátků anglické slaniny, 3 lžíce másla, 3 pomeranče, 100g vlašských ořechů, 100ml dezertního červeného vína, asi 200ml masového vývaru Bažanty očistěte, omyjte je a osušte, osolte a opepřete, poklaďte plátky slaniny a převažte. Bažanty ze všech stran pozvolna opečte na rozpuštěném másle. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu. K opečeným bažantům přidejte jádra vlašských ořechů a podlijte pomerančovou šťávou i dezertním vínem. Pečte asi 45 minut na 190°C doměkka. Během pečení bažanty podle potřeby podlévejte vývarem. Upečené bažanty vyndejte a naporcujte, zbylý oloupaný pomeranč nakrájejte na plátky, které pak dejte do vypečené šťávy s ořechy. Nakrájený pomeranč ve šťávě už jen krátce prohřejte. Porce bažanta rozdělte na talíře, obložte plátky pomeranče i ořechy a přelijte výpekem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!