Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 39 - Knedlíčková polévka a Hovězí roštěnky

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KNEDLÍČKOVÁ POLÉVKA Vývar: 300-500g předního hovězího s kostí, 1a1/2l vody, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny, lžička soli Maso zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a celou cibuli, osolíme a přivedeme rychle k varu. Hned jak polévka vzkypí, snížíme teplotu, přikryjeme a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme dalších 30 minut. Během vaření podle potřeby doléváme vodou na původní množství. Vývar přecedíme a necháme stát, pak odstraníme tuk usazený na povrchu. Knedlíčky: 1/2 žemle, mléko, 100g jater, 1 malá cibule, 1 vejce, lžíce strouhanky, lžíce hrubé mouky, špetka ml.pepře, 1/4 lžičky majoránky, petrželka, stroužek česneku, špetka soli Žemli nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme provlhčit. Pak ji umeleme nebo rozmixujeme s játry. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, mouku, koření, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a osolíme. Promícháme a necháme 30 minut odpočinout. Z hmoty vytvoříme knedlíčky a vhodíme je do vroucí polévky, vaříme 10 minut. ROŠTĚNKY 800g hovězí roštěnky, 1 cibule, 2 lžíce hořčice, lžička hladké mouky, mletá paprika, worcester, olej, sůl, pepř Naklepané plátky roštěnky osolíme a opapříme, okraje nařízneme. Plátky potřeme po jedné straně hořčicí a po druhé zakapeme worcestrem. Zaprášíme moukou a po obou stranách zprudka opečeme na oleji, maso pak vyndáme. V hrnci zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme papriku a v,ložíme opečené maso. Podlijeme trochou vody a dusíme, hotové roštěnky dáme na talíř a příloha může být dušená rýže, knedlíky nebo brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!