Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 35 - Bujabéza a Candát

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KRÉMOVÁ BUJABÉZA 300g krevet black tiger, 300g lososa bez kosti, 200g slávek, 1 dl suchého bílého vína, 1 fenykl, 100g šalotky, 100g drcených loupaných rajčat, 1a1/2 l rybího vývaru, 3 kolečka chilli papričky, voda, špetka šafránu, citronová šťáva z 1 citronu, 50g másla, 3 lžíce olivového oleje, 40g mrkve, 40g řapíkatého celeru, 40g česneku, 3 snítky tymiánu, 2 snítky bazalky, 3 lžíce smetany ke šlehání Čerstvé slávky krátce orestujeme na části šalotky a česneku, snítce tymiánu a olivovém oleji, zalijeme vínem a 3 minuty vaříme. Pak maso vybereme a dáme stranou. Vývar ze slávek uchováme. Krevety oloupeme, skořápky orestujeme s mrkví, celerem a dalším dílem šalotky, zalijeme vodou a 10 minut vaříme. Pak scedíme a čistý vývar ponecháme. Kořenovou zeleninu, fenykl, zbytek šalotky a česnek orestujeme na oleji, přidáme rajčata, zalijeme vývarem ze slávek, krevet a nakonec rybím vývarem. přidáme šafrán a chilli, pořádně provaříme, o 1/3 zredukujeme, osolíme, přidáme nasekanou bazalku a promixujeme dohladka se smetanou, scedíme přes jemný cedník. Krevety a lososa nakrájíme na kousky, potřeme olejem s česnekem a bazalkou, šafránem a chilli s citronovou šťávou. Necháme 3 minuty stát a na konec dáme rybu do vařící polévky. Vaříme 2 minuty a hned podáváme. CANDÁT NA ZELENINĚ 600g candáta, 400g kuskusu, 2 lžičky kurkumy, 1/4 l zeleninového vývaru, 2 lžíce bazalkového pesta, 300g zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice, chřest) 50g másla, olivový olej, sůl, pepř Očištěného candáta nakrájíme na porce. Kuskus zalijeme horkým vývarem s kurkumou a necháme nabobtnat, pak dochutíme pestem, solí a pepřem. Mrkev nakrájíme na slabší hranolky, kukuřičky přepůlíme, chřest podle velikosti překrájíme na menší kusy. Zeleninu orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a ke konci přidáme máslo. Candáta osolíme, opepříme a opečeme (nejdřív na kůži). Až se nám kůže odlepí, teprve pak rybu obrátíme a dopečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!