Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 18 - Papriková polévka a Kuřecí roláda

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PAPRIKOVÁ POLÉVKA S POMERANČI 5 krvavých pomerančů, 3 lžíce olivového oleje, 1 a 1/2 kg červených paprik bez semen a nakrájených na proužky,1 a 1/2 lžíce vody z pomerančových květů, sůl, pepř Kůru z 1 pomeranče nastrouháme najemno, z jiného oloupeme škrabkou tenké proužky. Ze všech pomerančů vymačkáme šťávu. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme papriky a opékáme je na středně silném ohni za občasného zamíchání 10 minut. Vmícháme nastrouhanou kůru a zahříváme několik minut. Pak zmírníme oheň, hrnec přiklopíme a papriky dusíme za občasného zamíchání 20 minut. Papriky necháme mírně vychladnout a rozmixujeme na hladké pyré. Přidáme pomerančovou šťávu a vodu z pomerančových květů, pořádně rozmixujeme. Polévku podle chuti osolíme a opepříme, necháme úplně vychladnout, přikryjeme fólií a dáme na 3 hodiny do ledničky. Před podáváním promícháme a porce polévky posypeme pomerančovou kůrou a pokapme olivovým olejem. KUŘECÍ ROLÁDA 120g mletého telecího masa, 4 kuřecí prsní řízky (cca po 130g), 230g smetanového sýra ochuceného česnekem a bylinkami, 3 lžíce medu, sůl, pepř, lístky šalvěje na ozdobu Mleté telecí maso dáme do rendlíku a na středním ohni za stálého míchání opékáme 5 minut. Osolíme a opepříme, odstavíme a necháme vychladnout. Na prkénko dáme obdélník potravinářské fólie a rozložíme na něj vedle sebe kuřecí řízky a maso naklepeme tak, aby vznikl celý obdélník silný cca 1 cm. Z masa odstraníme fólii a rozdrobíme na ně rovnoměrně sýr. Navrch rozetřeme mleté telecí maso. Plát masa zabalíme od kratší strany a potřeme medem. Kuřecí roládu dáme na pekáč a pečeme hodinu doměkka. Upečenou roládu nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme lístky šalvěje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!