Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční mandlová celozrnná bábovka

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vyšleháme cukr, vanilkový cukr, máslo, žloutky. Prosátou mouku s práškem do pečiva, ořechy, rozinkami a sekanou čokoládou po částech zapracováváme do šlehaného těsta nejprve pomocí mléka a pak pomocí sněhu z bílků ( na šlehání sněhu si odebereme 1 lžíci krupicového cukru z celkového množství ). Formu vymažeme změklým máslem, vysypeme polohrubou moukou a poklademe rozpůlenými mandlemi po celé výšce formy. Troubu předehřejeme na 50 °C a po vložení bábovky zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |26. prosince 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Penelope |26. prosince 2013
Parádní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!