Staňte se našimi fanoušky na:

Sterilovaná červená řepa se zelím a cibulí

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nálev: 12 dkg krystalového cukru 1 lžíce soli 500 ml vody 2 dcl 8% octa Bulvy řepy omyjeme a i s kořenem dáme podle velikosti vařit na necelou hodinu. Potom jí ocedíme a necháme vychladnout. Vychladlou oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Zelí očistíme a nakrouháme, nebo nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Uvaříme nálev z cukru, soli, vody a octa. V uvařeném nálevu chvíli povaříme zelí a cibuli. Do odstaveného základu vmícháme uvařenou a nastrouhanou řepu. Naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jaroslav.hulka |28. července 2014
1* Odpovědět
david.kruml.1 |28. července 2014
dávám ještě trochu křenu Odpovědět
lucikpucik |15. května 2013
vyzkouším, pokud mi vyroste nějaká řepa na zahradě:) Odpovědět
JanaB |26. března 2013
Foto není moje. Odpovědět
jana.h |26. března 2013
to je dobrota Odpovědět
krups|28. července 2014
vypadá lákavě, určitě letos vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!