Staňte se našimi fanoušky na:

Šťáva z bezových květů ( babičky meducína )

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Do 1,5 litri studené vody dáme 12 velkých květů černého bezu, které předem dobře omyjeme ( abychom je zbavili hmyz, kterého bývají květenství plná) a necháme je okapat. Přidáme 50g kyseliny citrónové a necháme 24 hodin louhovat. Po této době květy vymačkáme a vodu přecedíme. Výluh potom smícháme s 2,5 kg jemného krystalového cukru a mícháme tak dlouho dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme polovinu sáčku přípravku na konzervování, rozmícháme a plníme do čistě umytých láhví. Pokud šťávu nespotřebujeme hned, vydrží celý rok i déle. / Pijeme jí v létě ředěnou vodou nebo ji v zimě můžeme přidávat do horkého čaje při nachlazení, kašli a pro snadné vypocení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |21. prosince 2013
ukládám Odpovědět
Peťa:-) |13. června 2013
like Odpovědět
PetulkaH |7. června 2013
uložím Odpovědět
vera.sucha.50 |5. června 2013
dělám Odpovědět
zdenka.r |3. června 2013
ukládám Odpovědět
maruskaji |3. června 2013
uloženo Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
zkusím Odpovědět
J |1. června 2013
vyzkousim Odpovědět
Yvajs |1. června 2013
dělávám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!