Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeský sulc

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné kolínko, nožičku a jazyk vložíme do studené osolené vody a vaříme skoro doměkka. Pak přidáme všechnu zeleninu, houby a koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 minut vaříme. Maso vyjmeme, polévku procedíme a necháme vychladnout. Pak lžící sebereme všechen tuk. Znovu polévku uvedeme do varu, ochutíme octem a cukrem a vložíme maso pokrájené na kostičky. Přidáme kostičky uvařené mrkve. Necháme krátce povařit, pak nalijeme do mísy a dáme do studena. Ztuhlou huspeninu krájíme na silnější plátky. Podáváme s drobně nakrájenou cibulkou, s octem nebo pokapané citronovou šťávou. Příloha je chléb nebo bílé pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

katy9 |23. května 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!