Staňte se našimi fanoušky na:

Starobylé Bádenské(lázeňské)karamely

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cukr necháme zkaramelizovat. Po zchladnutí přidáme kávu(nesmí prskat) a uvedeme do mírného varu.Necháme zredukovat na medovou konzistenci.Opět necháme zchladnout a přidáme smetanu a máslo,na mírném plameni povaříme a lijeme na pečící papír.Po částečném vychladnutí krájíme na kostičky.Uchováváme v chladu.Tento recept pochází od ženy,která zahynula v koncentráku a aby tu strašnou dobu nejako překonávala, psala si s jinými ženami recepty z dob svobody.Karamelky ještě balili do růžových voskových papírků. Holt 30-tá léta minulého století.Tip:čajové máslo můžeme nahradit přepuštěným máslem.Návod na výrobu najdeme na googlu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |21. února 2014
Misto čajového másla si vyrobte doma přepuštěné.Zabere Vám to jen 15-20minut:-) Odpovědět
Bagorz |6. prosince 2013
Hmotu musíte hodně zredukovat i po přidání másla a smetany.Ovšem vařit na mírno. Odpovědět
Polda |6. prosince 2013
Určitě vyzkouším. Čisté čajové máslo musí obsahovat nejméně 80% tuku spolu s 10 – 18 % vody a 2 – 4 % mléčného základu nebo syrovátky. Odpovědět
Bagorz |6. prosince 2013
Musíte je nechat v lednici.Jinak nevím,co jste udělala špatně:-( Odpovědět
Bagorz |29. května 2013
Už jsem to opravil :-) Odpovědět
Márč |26. května 2013
Karamelky přímo zbožňuji, ale ještě jsem je nedělala. Prosím si, jaké množství té kávy tam mám nalít a to máslo celé nebo jen část? Moc děkuji..:-))) Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
to by malého určo oslovilo Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
jistě vyzkouším Odpovědět
iva.hlouskova |2. března 2013
vyzkouším Odpovědět
jana.remkova.7 |2. března 2013
orlíček, díky:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!